latinica  ћирилица
10/08/2018 |  15:31 ⇒ 18:02 | Autor: RTRS

U Prijedoru otvoren Sajam mladih preduzetnika

U Prijedoru je otvoren Sajam mladih preduzetnika. Njih 16, na sajmu prodajnog karaktera, predstavili su svoje proizvode. Učestvuje i pet udruženja iz Prijedorske regije, Prnjavora i Gradiške.

Za učesnike, ovaj sajam je veoma značajan, jer je to prilika da veći broj ljudi vidi i kupi njihove proizvode. Među njima, jedan od najinteresantnijih, bio je sapun od kozjeg mlijeka.

"Naši sapuni koje smo danas izložili izrađuju se po poljskoj recepturi staroj preko sto godina. Mi ovaj biznis radimo već  pet, šest godina i trudimo se da posao opstane", izjavio je vlasnik firme "Eko Kanjski" Igor Kanjski iz Prnjavora.

Јavna ustanova "Centar Sunce“ iz Prijedora, koja edukuje djecu i mlade sa smetnjama u razvoju, svake godine učestvuje na sajmu mladih preduzetnika. Polaznici Centra izložili su kožne torbe, nakit, lutke i predmete u dekupaž tehnici, koje izrađuju tokom praktične nastave.

Sajam mladih preduzetnika, uz podršku Grada Prijedor, organizovala je prijedorska Fondacija "Zajednički put“.

"Cilj nam je da mladim ljudima omogućimo da predstave svoje preduzetničke sposobnosti, a sve to radimo u povodu 12. avgusta, Međunarodnog dana mladih2, rekao je Branko Radinović, koordinator projekta.

Dobrodošlicu mladim preduzetnicima poželio je zamjenik gradonačelnika Prijedora Aleksandar Miljuš koji je naglasio da im je čast što su ugostili ljude koji će svojim kreacijama pokazati ovom gradu ono što znaju i izrazio nadu da će posjetioci sajma biti zadovoljni i da će izabrati nešto za sebe.

Pokrovitelj Sajma mladih preduzetnika je Ministarstvo omladine i sporta Republike Srpske. Sajam je otvoren do utorka, 14. avgusta.