latinica  ћирилица
10/08/2018 |  20:21 ⇒ 11/08/2018 | 10:23 | Autor: SRNA

Prijeteće poruke upućene Debevecu, Tegeltiji, Јukićevoj, Misirači i Kajmakovićevoj

Nepoznato lice uputilo je danas prijeteće SMS poruke nosiocima najviših funkcija pravosudnih institucija BiH.
VSTS BiH - Foto: RTRS
VSTS BiHFoto: RTRS

Prijem prijeteće poruke Srni su potvrdili predsjednik Suda BiH Ranko Debevec, predsjednik Visokog sudskog tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH Milan Tegeltija, potpredsjednik VSTS BiH Ružica Јukić, a poruku je, prema njenim riječima, primila i potpredsjednik VSTS-a Јadranka Lokmić Misirača, te tužilac ovog tužilaštva Dijana Kajmaković.

"Prijetnje su uputili nekakvi islamski radikalni krugovi koji prijete sabljama i osuđuju na smrt. Јa sam odmah na tu poruku odgovorila. Јa se ne plašim tih kukavica, to je neki plaćenik koji očigledno dobija novac za prijeteće sadržaje, ali uskoro će takvi ljudi biti pohapšeni", istakla je Јukićeva u izjavi Srni.

Ona je naglasila da je ovo pokušavaj zastrašivanja pravosuđa, ali da nju ne može nikada niko uplašiti, te dodala da će raditi onako kako je do sada radila svoj posao - veoma korektno i da nije naštetila ni jednom narodu u BiH. .

"Ako neko smatra da Ružicu Јukić treba ubiti, neka je ubiju - jednom se umire, ali se časno umire", poručila je Јukićeva.

Debevec je rekao da su ovakve prijetnje postale svakodnevnica, da se upućuju po "diktatu nekih političkih grupacija", te da te prijetnje ne mogu uticati na njegov profesionalni rad.

Tegeltija je rekao da je prijeteća poruka upućena ne samo njemu, već i njegovoj porodici, te da se na osnovi sadržaja poruke može pretpostaviti da iza nje stoje neki "radikalni islamistički krugovi".

Sagovornici Srne su rekli da su o ovim porukama upoznati nadležni organi koji, kako su naveli, preduzimaju odgovarajuće mjere, da bi bilo pronađeno lice koje je uputilo prijeteće poruke.