latinica  ћирилица
11/08/2018 |  14:39 ⇒ 15:37 | Autor: RTRS

"Uspješna Srpska" u susret Svejtskom danu mladih (FOTO)

Omladinci Pokreta "Uspješna Srpska" u susret Svjetskom danu mladih, koji se obilježava 12. avgusta, organizovali su akciju čišćenja dvorišta mjesne zajednice u Donjim Zagonima.
Aktivisti Uspješne Srpske povodom Svjetskog dana mladih - Foto: RTRS
Aktivisti Uspješne Srpske povodom Svjetskog dana mladihFoto: RTRS

Riječ je o lokaciji na kojoj je nekada bila čitaonica i centar okupljanja mještana ovog sela.

Čitaonica je srušena, a sav prostor je obrastao u korov. Prije pet godina nabavljen je građevinski materijal i obećana je gradnja, ali do danas ništa nije urađeno, a materijal propada.

Uz to, na ovom dijelu puta često se dešavaju saobraćajne nezgode, upravo zbog loše preglednosti i neočišćenog prostora kraj puta. Јedna saobraćajna nezgoda dogodila se upravo dok je trajala akcija omladine.

"Sve kreće od malih koraka, od malih stvari, ili što bi naš narod rekao - treba krenuti od svog dvorišta. Baš kao što smo mi uredili ovo dvorište, treba krenuti od stvari koje možemo promijeniti u lokalnoj zajednici i odmah osjetiti poboljšanje. Korak po korak, doći ćemo i do onih velikih i ključnih. Tako će uspjeti Srpska", rekao je Aleksandar Stevanović, potpredsjednik Aktiva mladih Pokreta "Uspješna Srpska".

Akciju je podržao i predsjednik Pokreta "Uspješna Srpska", prof. dr Zlatko Maksimović.

"Drago mi je da je, umjesto podjele flajera ili puštanja balona, omladina Pokreta u susret Svjetskom danu mladih izabrala baš ovakvu akciju. Naši omladinci su vrijedni i uporni i, kao što često kažu, ako hoćemo rezultate, treba da zasučemo rukave i da vrijedno radimo", rekao je Maksimović i dodao da mladima treba posvetiti posebnu pažnju i pružiti im podršku za njihove ideje.