latinica  ћирилица
11/08/2018 |  18:55 ⇒ 20:17 | Autor: RTRS

Banjaluka: Održana Druga Turistička regata

Mladi su danas uživali na Vrbasu. U sklopu velike Turističke regate, plovilima su se, niz rijeku, spustili od Krupe na Vrbasu do Karanovca.

Kiša se strpjela, raspoloženja i adrenalina nije manjkalo. Za ljubitelje Vrbasa, nije bilo prepreka da učestvuju na drugoj turističkoj regati.

"Upravo to je jedan turistički proizvod koji je primaljiv ne samo za regionalne turiste, već i za one koji dolaze iz inostranstva", rekla je Natalija Trivić, načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku gradske uprave Banjaluka.

A 150 učesnika u 20 čamaca, pokazalo je da je avanturistički turizam strateški pravac.

"Rafting je bio odličan, vrijeme je baš pravo kakvo je trebalo da bude, svi smo uživali. Adrenalin je bio zastupljen", rekla je Irena Radojević direktorica Turističke organizacije Banjaluka.Osim razvoja turizma, cilj regate je i podizanje svijesti o značaju mjera bezbjednosti tokom raftinga.

"Ono što je bitno napomenuti jeste da mi insistiramo na zaštitnoj opremi, kaciga prsluk. Ne dozvoljavamo alkohol", navodi Aleksandar Pastir, predsjednik Rafting kluba Kanjon.

Dionica od Krupe do Karanovca, duga je 14 kilometara, a organizatori se nadaju da će se sljedećih godina spuštati još veći broj učesnika.