latinica  ћирилица
11/08/2018 |  21:14 | Autor: SRNA

Stefanović osudio poziv na puč i krvoproliće

Potpredsjednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović osudio je poziv opozicije, predvođene Draganom Đilasom, Boškom Obradovićem i Vukom Јeremićem, na puč i krvoproliće i istakao da to može samo da nanese štetu Srbiji.
Nebojša Stefanović (Foto:http:nebojsastefanovic.rs) -
Nebojša Stefanović (Foto:http:nebojsastefanovic.rs)

Stefanović je poručio da građani Srbije mogu da vide razliku između ljudi koji su za umanjivanje snage Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića koji čini najbolje za svoj narod.

Današnji "tvit" lidera Dveri Boška Obradovića u kojem je pozvao Vojsku i policiju da uhapse Vučića zbog zalaganja za razgraničenje sa Albancima na Kosovu i Metohiji, za Stefanovića je školski primjer poziva na puč i na krvoproliće, prenosi Tanjug.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije najoštrije su osudili pozive koji im se upućuju, a u kojima se od njih traži da se ponašaju suprotno zakonima, te očekuju da nadležni organi odmah preduzmu mjere da se svi koji svojim izjavama pozivaju na sukobe i krvoproliće suoče sa zakonom.

U saopštenju kojim reaguju na, kako su naveli, izjave neodgovornih pojedinaca, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije poručili su građanima Srbije će čuvati zemlju i narod i da svoje misije i zadatke obavljaju isključivo u skladu sa zakonskom regulativom u svemu poštujući vojničku hijerarhiju, te da se to neće promijeniti.

Lider Dveri Boško Obradović je na svom Tviter nalogu pozvao Vojsku i MUP da uhapse predsjednika Srbije "zbog kršenja Ustava, gaženja predsedničke zakletve i narušavanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta države Srbije", reagujući tako na izjavu predsjednika Vučića da se on zalaže za razgraničenje s Albancima na Kosovu i Metohiji, prenio je Tanjug.