latinica  ћирилица
12/08/2018 |  15:14 ⇒ 15:23 | Autor: RTS

Vulin: Zahvalnost na bezrezervnoj podršci Minska

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je nakon sastanka sa ministrom odbrane Bjelorusije Andrejem Ravkovim da je Beograd zahvalan Minsku na podršci koju pruža Beogradu kada je riječ o riješavanju pitanja Kosova i Metohije.
Aleksandar Vulin - Foto: SRNA
Aleksandar VulinFoto: SRNA

"Bjelorusija je prijateljska zemlja. Odnos Bjelorusije u svim međunarodnim forumima je takav da Srbiju uvek i bezrezervno podržava i zbog toga smo joj zahvalni. Ali tu je i sigurnost da će uvek prema Bjelorusiji Srbija nastupati maksimalno prijateljski i da će uvek nastojati da pomogne razvoju naših odnosa kao i poštovanju međunarodnog prava svuda u svetu", naglasio je Vulin.

On je ocijenio i da je vojna saradnja sa Bjelorusijom u usponu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

"Naši vojnici zajedno vežbaju, imaju 24 zajedničke aktivnosti, a na Međunarodnim vojnim igrama srpsko-beloruski snajperski par osvojio je zlatnu medalju i time pokazao da smo jedni od najboljih snajperista na svetu", rekao je Vulin.

On je naglasio da može sa zadovoljstvom da kaže da će Srbija i Bjelorusija nastaviti sa saradnjom i da se dogovor oko četiri MIG-a, njihovog remonta i modernizacije nastavlja u skladu sa dogovorima i da će svakako mnogo značiti i mnogo pomoći poboljšanju operativne sposobnosti RV i PVO Srbije.