latinica  ћирилица
13/08/2018 |  10:31 ⇒ 21:21 | Autor: RTRS

Sastanak o početku letova "Rajanera" sa banjalučkog Aerodroma

U prostorijama banjalučkog Aerodroma održan je sastanak o početku i značaju letova kompanije "Rajaner" sa ovog aerodroma.

Sastanku su prisustvovali v.d. direktora banjalučkog aerodroma Duško Kovačević, ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković, ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić, predstavnici Turističke organizacije Republike Srpske i Turističke organizacije grada Banjaluka.

Direktor banjalučkog aerodroma je izjavio da trenutno nema podatke koliko je do sada prodato karata, ali je, kako kaže, iz Rajanera jutros stigla informacija da su u ovoj irskoj kompaniji zadovoljni prodajom karata i da savjetuju građane da što češće provjeravaju njihov sajt zbog promotivnih aktivnosti i popusta.

Kada je riječ o trenutnom štrajku u Rajaneru, koji je ocijenjen kao najveći od osnivanja kompanije, uprava aerodroma Banjaluka ne smatra da će to uticati na planove ove kompanije u Banjaluci.

Ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković je naglasio da je ovo ministarstvo stava da od sutra Radna grupa izradi akcioni plan za promociju ovog aerodroma, a cilj tog plana je, kako kaže, povećanje broja turista na ovom području.

Gluhaković je dodao da je za 12 odsto povećan broj turista i da su  banjski kapaciteti popunjeni, a da je jedna od najvećih turističkih agencija, "Tomas Kuk" iz Velike Vritanije, pokazala interes za destinacije u Republici Srpskoj i Banjaluci

Danas je formirana neformalna radna grupa kako bi se pomoglo promociji, a u njenom sastavu su članovi aerodroma, ministarstava, poslovne zajednice, turističkih organizacija i agencija, predstavništava Srpske i ambasada BiH.

Prema ranijim najavama iz "Aerodroma Republike Srpske", najveća evropska niskotarifna kompanija "Rajaner" trebalo bi da od novembra sa banjalučkog aerodroma dva puta sedmično organizuje letove za Brisel i Memingen.