latinica  ћирилица
14/08/2018 |  17:47 ⇒ 19:04 | Autor: SRNA

Zvaničnici Srpske uputili saučešće povodom tragedije u Đenovi

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je saučešće predsjedniku Italije Serđu Matareli povodom tragedije u blizini Đenove u kojoj je, prema posljednjim podacima, poginulo najmanje 35 ljudi.
Palata Republike -
Palata Republike

"Sve nas u Republici Srpskoj duboko je potresla tužna vijest o ovoj strašnoj nesreći i pogibiji velikog broja građana", naveo je Dodik u telegramu saučešća.

Dodik je zamolio Matarelu da porodicama nastradalih prenese izraze saučešća i saosjećanja, a svim povrijeđenima poželio je brz i uspješan oporavak.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća predsjedniku Vlade Italije Đuzepeu Konteu povodom nesreće u blizini Đenove.

"Sa iskrenom žalošću sam primila vijest o tragičnoj nesreći u kojoj je živote izgubio veliki broj građana. Naše misli su u ovom teškom trenutku sa porodicima stradalih", navela je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila nadu da će uzroci nesreće biti što prije otkriveni i otklonjeni.

Najmanje 35 ljudi je poginulo kada se u Đenovi srušio vijadukt koji čini dio auto-puta, a desetine ih je zarobljeno ispod ruševina, prenijeli su svjetski mediji.

Tragediji je prethodila jaka oluja, a zvaničnici pretpostavljaju da je uzrok pada nedovoljna stabilnost konstrukcije.