latinica  ћирилица
14/08/2018 |  22:13 | Autor: RTRS

"Meso" na Filmskom festivalu u Montrealu

Film "Meso" producentske kuće Bosonoga, iz Banjaluke, uvršten je u glavnu takmičarsku selekciju "World Competition" ovogodišnjeg Filmskog festivala u Montrealu od 23. avgusta do 3. septembra.
Serija i film "Meso" - Foto: Glas Srpske
Serija i film "Meso"Foto: Glas Srpske

Međunarodni fimski festival u Montrealu održava se već 40 godina, a festivalski program obuhvata raznovrsne filmove sa svih kontinenata u pet takmičarskih programa, a jedan od glavnih ciljeva festivala je povezivanje različitih kultura kroz filmove.

Za film "Meso" scenario je napisao Nikola Pejaković Kolja, režiju potpisuje Saša Hajduković, a izvršni producent je Bosonoga produkcija.

- Ovo je već sada najveći uspjeh jednog lokalnog banjalučkog projekta i to je nešto na šta možemo biti ponosni. Vodimo se krilaticom "Važno je učestvovati", ali smo svjesni kvaliteta koji nosi "Meso" i bezvremenske poruke koja je razumljiva na svim jezicima. Za "Meso" će ovo biti i svjetska premijera - rekla je Brana Јanković, producentkinja filma i istoimene serije.

Film "Meso" je, kako se navodi u saopštenju, sublimacija devet epizoda serije i "žestoka, savremena i hrabra dramska priča, koja bez dlake na jeziku govori o tranzicionom periodu u maloj sredini".

Glavne uloge tumače Igor Đorđević (Mirko) i Nikola Pejaković (Slavko), a igraju i Branko Јanković, Vuk Kostić, Marija Pikić, Faketa Salihbegović-Avdagić, Nikolina Јelisavac, Ljubiša Savanović, Tomislav Trifunović, Stojan Matavulj i ostali.