latinica  ћирилица
15/08/2018 |  11:30 ⇒ 11:35 | Autor: TANЈUG

Funkcioneri Slobodne Hrvatske bacali jaja na prostorije Ministarstva zdravlja

Zagrebačka policija privela je dvojicu funkcionera stranke Slobodna Hrvatska, koji su jajima gađali vrata Ministarstva zdravlja.

Oni su jajima gađali ministartsvo tokom protesta zbog smrti mladića Matea Ružića u Zaprešiću, usljed kolapsa Hitne pomoći.

Nezadovoljni građani zasuli su u utorak jajima vrata na zgradi Ministarstva zdravstva, zahtijevajući ostavku ministra zdravlja Milana Kujundžića.

Na Fejsbuk stranici stranke Slobodna Hrvatska objavljeno je da je Ivan Pokupec, zajedno sa stranačkim kolegom Damirom Kristijanom Roginom, priveden u policijsku stanicu Medvešćak.

"Sa potpredsjednikom Slobodne Hrvatske Damir Kristijan Rogina nemamo kontakt već dva sata. Navodno je u Policijskoj stanici Medvešćak u Zagrebu te da odlučuju šta sa njim dalje. Potpredsjednik Ivan Pokupec navodi da su prema njemu pripadnici policije, za sada, korektni. Porodice su im uznemirene. Kujundžić? Kada ga vidite, pitajte ga šta li je lijepo sanjao?", navodi se u Fejsbuk objavi.

Na ovoj društvenoj mreži ranije je objavljen video zapis privođenja Rogine, a iz Slobodne Hrvatske navode da očekuju da se slično dogodi i drugim članovima te stranke.