latinica  ћирилица
15/08/2018 |  15:59 ⇒ 18:43 | Autor: RTRS

Mlječanica: O dolasku RVI na banjsko-klimatsko liječenje

U Mlječanici je održan sastanak direktora Specijalne bolnice "Banja Mlječanica" sa rukovodstvom udruženja "Udas" i predstavnicima ratnih vojnih invalida.

Na dnevnom redu više tema. Јedna od njih i dolazak ratnih vojnih invalida na banjsko-klimatsko liječenje u ovu zdravstvenu ustanovu.

Јednaka prava za sve invalide, bez obzira na stepen fizičkog oštećenja, ono je što žele predstavnici ove populacije. Boravak u banji, posebno onoj koja pruža kvalitetne usluge poput Mlječanice, od velikog je značaja za sve ratne vojne invalide sa područja Republike Srpske.

"Јako je bitno, naročito za tjelesna oštećenja jer ona pogoršavaju njihovo zdravstveno stanje samim što ljudi stare, a banjskom rehabilitacijom smanjujemo stepen tog tjelesnog oštećenja, koji nastaje na osnovu starosti, rekao je Željko Volaš, predsjednik organizacije “Udas“ Republike Srpske.

Saradnja sa udruženjem "Udas", postojala je i do sada, ističe rukovodstvo Specijalne bolnice “Banja Mlječanica“.

"Želimo da pošaljemo poruku da Mlječanica nije samo u zdravstvenom smislu u životu ove populacije već i u drugom. Želimo da intenziviramo sporstke aktivnosti i mi ćemo se truditi da u tom nekom našem narednom periodu i te neke naše ideje o kojima smo danas pričali implementiramo i sprovedemo u djelo", naglasio je Dragan Brdar, direktor Specijalne bolnice “Mlječanica“.

Odbojkaški teren za invalidna lica uskoro bi trebao da bude dio kompleksa Banje Mlječanica. U narednom periodu saradnja bi trebalo da bude intenzivnija.