latinica  ћирилица
16/08/2018 |  15:24 ⇒ 17:37 | Autor: RTRS

Radojičić obišao radove na rekonstrukciji dvije škole u Banjaluci

Gradonačelnik Banjaluke i načelnik resornog gradskog odjeljenja obišli su radove na sanaciji Tehničke škole i Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“. Ove godine u okviru velikog projekta planirana je sanacija 19 škola na području grada.

Prema ugovoru sa izvođačem radova, sanacija Tehničke škole trebalo bi da bude završena u prvoj polovini oktobra ove godine. Tako će od nove školske godine u funkciju biti vraćen cijeli jedan blok koji zbog loših uslova nije bio u funkciji.

"Poslije sanacije, bićemo u mogućnosti da ponovo koristimo školski blok od 11 učionica koje smo u proteklom periodu bili prisiljeni iseliti jer su bile neuslovne za korištenje zbog problema sa prokišnjavanjem", izjavila je direktorka Tehničke škole Kristina Mrđa.

Sredstva za sanaciju obezbijeđena su rebalansom gradskog budžeta, a razmišlja se i da se škola dogradi i proširi, kako bi bio riješen i problem smještaja Građevinske škole, kaže gradonačelnik Igor Radojičić. On je dodao da je sanacija krova Tehničke škole, u vrijednosti od 140.000 maraka, jedan od većih poslova u okviru ovogodišnje rekonstrukcije školskih objekata.

U okviru projekta rekonstrukcije školskih objekata, ovih dana počela je i zamjena krova jednog bloka na Osnovnoj školi "Ivan Goran Kovačić" u Lazarevu. Rekonstrukcija će koštati 40.000 KM i u cijelosti će biti finansirana iz gradskog budžeta.