latinica  ћирилица
16/08/2018 |  15:24 ⇒ 17:38 | Autor: RTRS

Brčko: U toku završni radovi na izgradnji zaobilaznice

U Brčkom su u toku završni radovi na gradskoj zaobilaznici dugoj 18,86 kilometara, koja će biti puštena u promet naredne godine. Investicija od 30 miliona evra, polako ali sigurno dobija završni izgled.

Brčanska zaobilaznica, koja će izmjestiti teretni saobraćaj iz centra grada i koja povezuje magistralni put Bijeljina-Banjaluka, imaće 11 mostova od kojih je devet već završeno. Imaće i pet nadvožnjaka i tri podvožnjaka, četiri kružne raskrsnice. Već je realizovano 70 odsto radova.

"Trenutno su meteorološki uslovi za izvođenje radova izuzetno povoljni. Imali smo nepovoljne uslove u maju i junu, ali sada očekujemo da iskoristimo avgust, septembar pa i polovinu oktobra da uradimo što više i da privedemo glavne radove kraju", istakao je Bojan Delić, voditelj projekta za izgradnju puteva, ЈP Putevi Brčko.

Izvođači radova, navode da se radi planiranom dinamikom i da je u toku nanošenje prvog sloja asfalta na pripremljene dionice.

U Јavnom preduzeću Putevi Brčko, koje je investitor zaobilaznice, navode da će projekat biti završen u produženom roku, koji je usvojila Skupština distrikta. Skupština je kroz budžet distrikta, obezbijedila nedostajućih 2,5 miliona evra za završetak zaobilaznice.

Evropske banke za obnovu i razvoj dodijelila je 30 miliona evra kreditnih sredstava za izgradnju zaobilaznice. Iako su radovi još u toku, Јavno preduzeće Brčko već je dosad isplatilo pet rata kredita u iznosu većem od pet milona evra.