latinica  ћирилица
16/08/2018 |  16:40 ⇒ 17/08/2018 | 11:45 | Autor: RTRS

Dodik: Najbolja sezona u istoriji Јahorine, do sada uloženo 50 miliona KM

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, posjetio je na Јahorini lokalitet vještačkog jezera, gdje su u toku radovi na izgradnji sistema za osnježavanje ove planine.

Predsjednik Srpske rekao je za RTRS da je iza nas najbolja sezona u istoriji olimpijske planine, koja bilježi povećan broj gostiju.

- Privredni kapacitet Јahorine je veoma značajan, ovaj turistički centar jedan je od vitalnih privrednih kapaciteta Srpske - rekao je Dodik.

On je naveo da je u sistem za vještačko osnježavanje Јahorine ove godine uloženo 12 miliona KM, te da vjeruje u potencijal čitavog kompleksa OC Јahorina. 

Dodik je rekao da je u proteklom periodu u ovu planinu uloženo više od 50 miliona KM.

Dodik na Јahorini (Foto: RTRS)

Predsjednik Srpske je podsjetio na ulaganja Vlade, ne samo u Јahorinu, već čitavo Istočno Sarajevo.

- U Istočnom Sarajevu će 6. oktobra biti otvorena nova bolnica. Želimo da pokažemo da Republika Srpska pripada njenim građanima, i da radimo sve u njihovom interesu - naglasio je Dodik i dodao da problem predstavlja nedostatak radne snage.

Dodik na Јahorini (Foto: RTRS)

On je istakao da Vlada Srpske ulaže u razvoj turizma, podsjetivši na turističke potencijale Јahorine, Trebinja, Banjaluke, Andrićgrada i drugih važnih mjesta na turističkoj mapi Srpske.

Dodik je rekao da je naredna godina godina izgradnje i osavremenjavanja banjskih kapaciteta.

Direktor OC Јahorina, Dejan Ljevnaić, izrazio je zahvalnost predsjedniku Srpske koji je, kako je naglasio, sve vrijeme vjerovao u njih i stao iza ovog centra kada je bilo najteže.

Ljevnaić je rekao da su u toku radovi na akumulaciji sistema za vještačko osnježavanje, na postavljanju cijevi za sistem vještačkog osnježavanja, lansera i topova, a od 22. avgusta počeće punjenje jezera vodom.

Član Nadzornog odbora OC Јahorina, Ljubomir Mrda, zahvalio je u ime Nadzornog odbora i rukovodstva ovog centra predsjedniku Republike Srpske na posjeti i na ogromnoj podršci koju su pružili i predsjednik Dodik i Vlada Republike Srpske.

- Zahvaljujući toj podršci i velikim ulaganjima, koja samo u posljednjih godinu dana iznose oko 14 miliona konvertibilnih maraka, Јahorina danas sija punim sjajem i spremna je da živi i radi svih 365 dana u godini - naglasio je Mrda.

Predsjednik Srpske se danas na Јahorini sastao sa muškom i ženskom odbojkaškom reprezentacijom Srbije, istakavši da je čast što su srpski sportisti izabrali Јahorinu i Republiku Srpsku za boravak na pripremama, te da to govori o dobroj ponudi olimpijske planine.