latinica  ћирилица
17/08/2018 |  13:21 ⇒ 13:49 | Autor: SRNA

Mirjanić zadovoljan uređenjem savskog nasipa u Gradišci

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić izrazio je zadovoljstvo dinamikom i realizacijom investicija koje se odnose na uređenje savskog nasipa u Gradišci.
Stevo Mirjanić na sastanku sa rukovodstvom Šumskog gazdinstva - Foto: SRNA
Stevo Mirjanić na sastanku sa rukovodstvom Šumskog gazdinstvaFoto: SRNA

"Zadovoljan sam ne samo uređenjem savskog nasipa, već realizacijom mnogo projekata koji se odnose na uređenje hidromelioracionih sistema na ovom području", rekao je Mirjanić danas novinarima u Gradišci.

Na pitanje šta će Vlada Republike Srpske uraditi da pomogne svinjarima u Republici Srpskoj koji se, osim niske cijene na tržištu, suočavaju i sa problemom viška od 6.000 tovljenika, Mirjanić je rekao da će u ponedjeljak imati sastanak sa Udruženjima svinjara.

"Već smo snimili situaciju i znamo kakvo je stanje kada je riječ o izvozu i uvozu. Mi na uvoz ne možemo mnogo uticati, ali budite uvjereni da ćemo već u ponedjeljak ili utorak dogovoriti način na koji možemo pomoći da se ova situacija niveliše ili u znatnom dijelu popravi", istakao je Mirjanić.

On je naveo da je na jučerašnjem sastanku sa voćarima iz Republike Srpske dogovoreno na koji način će se riješiti problem nedostatka boks-paleta na koje se voćari žale.

Mirjanić je u Gradišci razgovarao i sa rukovodstvom Šumskog gazdinstva o realizaciji ugovora o isporuci šumskih drvnih sortimenata.