latinica  ћирилица
17/08/2018 |  15:41 ⇒ 18:30 | Autor: RTRS

Pale: Rekonstrukcija Romanijske ulice

Opština Pale, u ovoj godini, izdvojila je više od milion maraka za rekonstrukciju i sanaciju gradskih saobraćajnica. Najvažniji projekat, koji bi trebao biti realizovan do kraja godine je rekonstrukcija Romanijske ulice koju je finansirala Vlada Srbije.

Sanacija i rekonstrukcija Romanijske ulice obuhvata stari dio puta preko Kalotivih brda čija je dužina 2.662 metra. Do sada je asfaltirana tek trećina ove ceste. Razlog su loši vremenski uslovi koji utiču na dinamiku radova.

- Najvažniji projekat je rekonstrukcija Romanijske ulice. To je priča od milion i 150.000 KM, odnosno 500.000 evra od Vlade Republike Srbije kojoj želim da se zahvalim i predsjedniku Vučića i razlika od 175.000 maraka koju finansira opština, rekao je Boško Јugović, načelnik opštine Pale.

Osim Romanijske ulice u toku je rekonstrukcija i Ulice Nikole Tesle, a počeli su radovi i na Ulici Sime Matavulja. Potpisan je ugovor i za rekonstrukciju Ulice Serdar Јanka Vukotića, a u toku je rješavanje imovinsko pravnih odnosa za Ulicu Branka Ćopića.

- U principu moramo biti zadovoljni. Ono što se uradilo ove godine i što se očekuje je premašilo zaista i moja očekivanja kao načelnika. Ušao sam u tu priču ambiciozno, određene kockcie su se složile i evo obećavam da ću maksimalno nastojati da sve projekte riješimo, naglasio je Јugović.

Nakon rekonstrukcije gradskih saobraćajnica planirano je i saniranje makadama i okolnih puteva koje Pale povezuju sa mnoštvom sela koja pripadaju ovoj opštini.