latinica  ћирилица
17/08/2018 |  17:40 | Autor: SRNA

Merkel: Sastanak sa Putinom neće odmah dati rezultate

Dijalog sa Rusijom je važan za rješenja svjetskih kriza, ali sastanak sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom neće odmah dati rezultate, rekla je njemački kancelar Angela Merkel.

"To će biti radni sastanak i ne treba očekivati posebne rezultate. Ali imajući na umu veliki broj problema zbog kojih smo zabrinuti, od Ukrajine do Sirije, kao i saradnja u oblasti ekonomije, razumno je da budemo u stalnom dijalogu", rekla je ona nakon razgovora sa premijerom Crne Gore Duškom Markovićem u Berlinu, prenio je TASS.

Ruski predsjednik Vladimir Putin sutra će da posjeti i Austriju i Njemačku.

On će u Austriji prisustvovati vjenčanju austrijskog šefa diplomatije Karin Knajsl.

Kako je ranije najavljeno iz Kremlja, Putin će sa Merkelovom razgovarati o Siriji, Ukrajini, kao i pitanjima energetike.

Austrijske snage bezbjednosti, uključujući elitnu policijsku jedinicu "Kobra", pripremaju se za Putinov dolazak i već su imali više sastanaka u vezi sa mjerama bezbjednosti tokom vjenčanja Karin Knajsl i njenog vjerenika biznismena Volfganga Meilingera, javila je "Raša tudej".

Neimenovani izvor bezbjednosti rekao je listu "Kronen cajtung" da će tokom vjenčanja u vinariji u Štajerskoj biti raspoređeni i snajperisti.