latinica  ћирилица
18/08/2018 |  11:08 ⇒ 12:40 | Autor: RTRS

Trebinjskim poljoprivrednicima dodijeljena bespovratna sredstva

Agrarni fond grada Trebinja dodijelio je za 42 poljoprivrednika bespovratna novčana sredstava pomoći. Poljoprivrednici će sredstva namjenski upotrijebiti za unapređenje proizvodnje kojom se bave. Za grantove je iz gradskog budžeta obezbijeđeno oko 54.000 maraka.

Novčani podsticaji za individualne poljoprivredne proizvođače predstavljaju značajnu podršku. Novac će uložiti namjenski, a raduje ih što, kako kažu, u gradskoj upravi i Agrarnom fondu imaju siguran oslonac i za dalju saradnju.

Program bespovratnih podsticaja provodi se drugi put, ističu u Agrarnom fondu. Po ovom osnovu iz gradskog budžeta do sada je izdojeno oko 100.000 maraka. Pravo apliciranja imali su poljoprivednici koji dosad nisu bili korisnici nekog podsticajnog programa, a pojedinačni iznosi grantova su od 1.500 do 1.750 maraka.

Agraarni fond najavljuje novi program, podsticaji za stočarstvo i za obnovu objekata za držanje stoke. Planirano je da pakete građevisnkog materijala dobije 20 proizvođača sa područja grada Trebinja.