latinica  ћирилица
18/08/2018 |  21:46 ⇒ 19/08/2018 | 10:25 | Autor: RTRS

Tatran pobjednik 50. TV turnira šampiona Doboj

U finalnom meču jubilarnog 50. Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona Doboj, slovački prvak Tatran Prešova bio je bolji od novosadske Vojvodine sa 21:17.
Vojvodina - Tatran - Foto: Screenshot
Vojvodina - TatranFoto: Screenshot

Za Tatran je ovo treća tutila na turniru u Doboju, a ova ekipa je do trofeja došla pobjedom u svim odigranim utakmicama.

Slovaci su bili ubjedljiviji tokom čitavog finalnog susreta i zaslužno su trijumfovali.

Vojvodina je do prvog mjesta u grupi B došla pobijedivši prošlogodišnjeg šampiona Kolding, dok je Tatran u direktnom okršaju za prvo mjesto savladao Steauu iz Bukurešta.

Treće mjesto zauzeli su rukometaši Steaua iz Rumunije, koji su porazili Izviđač iz Ljubuškog sa 29:23.

Peti je slovenački Koper koji je pobijedio izraelski Hapoel rezultatom 22 : 21.

Sedmo mjesto zauzeli su rukometaši danskog Koldinga koji su porazili dobojsku Slogu sa 24:18.

Za najboljeg rukometaša turnira proglašen je Lukaš Urban (Tatran Prešov). Idealni tim čine golman Svetislav Verkić (Vojvodina), pivot Goran Trkulja (Vojvodina), srednji bek Lukaš Urban (Tatran), desni bek Bruno Butorac (Tatran), lijevi bek Dominik Krok (Tatran), desno krilo Andrea Mihalčea (Steaua), lijevo krilo Martin Stranovski. Najmlađi igrač ovogodišnjeg turnira je Milan Đurđević iz Sloge.

Dobojski Međunarodni rukometni TV turnir šampiona uvršten je u takmičarski kalendar i Evropske i Svjetske rukometne federacije.

Medijski pokrovitelj je Radio-televizija Republike Srpske, a generalni pokrovitelj je grad Doboj uz podršku Vlade Republike Srpske i Savjeta ministara BiH.