latinica  ћирилица
20/08/2018 |  10:30 ⇒ 10:32 | Autor: SRNA

Gradiška: Maloljetnici osumnjičeni za krađe i promet droge

Policija u Gradišci sprovešće zakonske mjere protiv tri maloljetna lica zbog sumnje da su počinila krivična djela teška krađa i neovlaštena proizvodnja i promet droge, a tokom pretresa objekata koje koriste pronađena je marihuana, mobilni telefoni, alat i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelima.
MUP Republike Srpske - Foto: RTRS
MUP Republike SrpskeFoto: RTRS

Pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije realizovali su akciju "Plazma dva" radi rasvjetljavanja krivičnih djela teška krađa izvršenih na području koje pokriva Policijska uprava Gradiška i otkrili da se dva sedamnestogodišnjaka i šesnaestogodišnjak mogu dovesti u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela teška krađa, saopšteno je iz ove uprave.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška, a pod nadzorom dežurnog okružnog javnog tužioca, u srijedu, 15. avgusta, izvršen je pretres više stambenih prostorija koje koriste ova lica i oduzeti su mobilni telefoni, alata i dugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

"Pronađena je metalna kutija u kojoj je bilo 48,10 grama marihuane, dva paketa aluminijske folije u kojoj se nalazilo 0,56 grama maruhuane, cigareta `džoint` u kojoj je umotano 0,65 grama marihuane, 16 sjemenki indijske konoplje, mobilni telefon, digitalna vaga i metalna mrvilica", navode iz policije.

Pronađeni predmeti su oduzeti i poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku.