latinica  ћирилица
20/08/2018 |  12:12 | Autor: TANЈUG

Britanka pretučena u Splitu

Britanska studentkinja Laura Denmar i njen dečko doživjeli su veliku neprijatnost i nasilje u Splitu, jer su odbili da daju više novca nego što je koštao njihov smještaj. Slučaj su prijavili policiji, ambasadi Britanije i veb stranici preko koje su obezbijedili boravak.
Split (Foto: Wikimedia) -
Split (Foto: Wikimedia)

Laura Denmar je to ispričala za bitanski Dejli mejl, a kako je objasnila, samo zato da se ništa slično ne bi dogodilo i drugima.

"Od početka je bilo jasno da to nije bio sasvim legalan smeštaj i napad je definitivno bio s predumišljajem. Srećni smo što smo otišli odande i želimo i druge da upozorimo", izjavila je dvadesetšestogodišnja studentkinja.

Kako piše Dejli mejl, ona je u Splitu bila sa dečkom, a smeštaj su rezervisali preko poznate veb stranice.

Kada su, međutim, stigli na odredište ispostavilo se da je smeštaj umesto u centru na periferiji Splita.

"Rekli su nam da odemo po ključeve u drugi hostel, a kada smo stigli u naš shvatili smo da je to nešto ilegalno. Bilo je 30 kreveta i samo jedno kupatilo. S obzirom na to da nismo imali gdje, odlučili smo da ipak ostanemo", ispričala je Laura.

Poslljdnjeg dana, međutim, prišla im je, kaže, čistačica i rekla da moraju odmah da napustile hostel ili da izvrše doplatu.

Pošto je mladi par odbio da doplati smještaj i zaprijetio policijom, čistačica je pozvala čovjeka za kojeg Britanka kaže da misli da je vlasnik tog objekta.

Pošto su, kako kaže, odlučili da odu što prije i ne sačekaju, čistačica im je zaključala vrata i onemogućila ih da izađu.

"Kad je stigao taj muškarac, sa još jednim čovjekom mog dečka su pribili uza zid, a žena je mene počela da tuče metalnom palicom. Bilo je grozno", ispričala je studentkinja.

Kaže da je tom prilikom zadobila posjekotinu na glavu, slomljenu ruku i još nekoliko modrica po tijelu. 

Ona i njen dečko su cio slučaj prijavili policiji, britanskoj Ambasadi u Hrvatskoj i veb stranici preko koje su rezervisali smeštaj.

Hrvatska policija se još nije oglasila povodom ovog slučaja, a mediji prenose da je istraga pokrenuta.