latinica  ћирилица
20/08/2018 |  16:26 ⇒ 16:28 | Autor: SRNA

Požar iznad Budve daleko od naseljenih područja

Požar na Paštrovačkoj gori iznad Budve daleko je od naseljenih područja, ali s obzirom na mogućnost širenja i potencijalne opasnosti u gašenje su uključeni i avioni Direktorata crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova za vanredne situacije.
Požar na Paštrovačkoj gori (Foto: Gov.me) -
Požar na Paštrovačkoj gori (Foto: Gov.me)

Iz tog direktorata je saopšteno da je požar na nepristupačnom terenu pa su na zahtjev Službe zaštite i spasavanja Budve angažovana tri aviona za gašenje požara.

"Požar je trenutno relativno daleko od naseljenih područja. Njime je zahvaćeno nisko rastinje i žbunje, ali s obzirom na mogućnost širenja i potencijalne opasnosti, avioni su se uključili u gašenje i ova aktivnost je u toku", dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je Direktorat u stalnoj komunikaciji sa Službom zaštite i spasavanja Budva, prati stanje na terenu i da će u skladu sa razvojem situacije preduzimati odgovarajuće mjere i radnje.

Protivpožarni avioni Direktorata za vanredne situacije tokom avgusta bili su angažovani na gašenju požara na području Bara, Podgorice i Danilovgrada, navodi se u saopštenju.