latinica  ћирилица
21/08/2018 |  12:23 ⇒ 13:42 | Autor: RTRS

Trebinje: Koncert "Kvin ril tribjut benda"

U organizaciji Grada Trebinja, u okviru Preobraženskih svečasnosti, sinoć je u Trebinju nastupio beogradski "Kvin ril tribjut bend". Ova grupa smatra se najboljim tribjut bendom legendarnih Kvinovaca, jer autentičnim muzičko-scenskim performansima hitova Fredija Merkjurija oduševljava publiku širom svijeta, gdje su do sada odsvirali stotine koncerata.

Četverac "Kvin tribjut benda" kaže da ih je okupila ljubav prema grupi Kvin, uz koju su odrastali, a koja je postavila mnoge standarde u svijetu muzike i rokenrola.

Tako već 12 godina putuju svijetom i prenose kvin magiju i svojom muzikom i izgledom na sceni. Muzika Kvina na taj način kažu, živi i danas, i nakon 27 godina od smrti velikog Fredija.

"Mi stvarno uživamo dok sviramo, i to se vidi. Ljudima se dopada način na koji mi to radimo i nama je mnogo drago da je to tako", kaže gitarista Nenad Bojković.

Јako je teško i zahtjevno, kažu članovi benda, nastupati pred publikom, a da imitacija ne ostane u sjenci muzike ili obrnuto.

Podjednako je, dodaju, teško i svirati i glumiti na sceni, jer osim identičnih kostima, šminke, scene, trebalo je voditi računa i o muzičkoj opremi, da bi se postigao autentičan zvuk originalnih Kvinovaca.

"To je glumačka uloga, kao mjuzikl ili pozorišna predstava, ne bih ja rekao da nema tu mene, ima me i te kako, jer svako ko se bavi glumom, zna da to nije samo na nivou imitacije, ja uživam dok ovo radim", ističe pjevač Ivan Ristanović.

"Kvin ril tribjut bend" najavio je novo gostovanje u Trebinju naredne godine, sa horom i simfonijskim orkestrom, sa kojim često nastupa, a sa kojim je svojevremeno i Kvin na najljepši način povezao rokenrol i operu.