latinica  ћирилица
21/08/2018 |  14:55 ⇒ 19:08 | Autor: RTRS

Dodik: Situacija u Srpskoj stabilna

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je stanje u Republici Srpskoj stabilno.

Govoreći o ekonomskom stanju, Dodik je rekao da Republika Srpska ulazi u 17 kvartal rasta BDP-a.

"Želim da istaknem činjenicu da se povećava procenat pokrivenosti uvoza izvozom u Republici Srpskoj i da to omogućava naše sasvim druge optimistične i realne planove vezano za povećanje primanja i u realnom i u javnom sektoru", rekao je Dodik.

On je najavio da će početkom septembra penzionerima uz penziju biti isplaćena jednokratna naknada, imajući u vidu da dolazi jesen i da je neophodno pojačati izdvajanja za zimnicu i sve ostale potrebe. 

Prema njegovim riječima, pale su sve priče o tome kako se neće stići platiti poljoprivrednicima, a Srpska je uspjela da pojača izdvajanja za poljoprivredu, što će nastaviti i idućih godina.

Video pogledajte i na RTRS Јutjub kanalu:

"Nastavićemo da povećavamo plate u realnom sektoru i već pri kreiranju budžeta za iduću godinu predviđamo novo povećanje plata i penzija. Republika Srpska sa ekonomskog i stanovišta njene stabilnosti bilježi svoj najstabilniji period", naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske je najavio i da se u septembru i oktobru završavaju značajni projekti, ističući otvaranje Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci 23. septembra, auto-puta Banjaluka-Doboj i nove bolnice u Istočnom Sarajevu početkom oktobra.

Dodik je izrazio i zadovoljstvo jedinstvom postignutim u Narodnoj skupštini tokom razmatranja Informacije Vlade o Izvještaju Komisije o Srebrenici.