latinica  ћирилица
21/08/2018 |  15:10 | Autor: SRNA

Lavrov: Aktivno se priprema Putinova posjeta Beogradu

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da se aktivno radi na pripremi posjete predsjednika Rusije Vladimira Putina Srbiji.
Sergej Lavrov - Foto: TANЈUG
Sergej LavrovFoto: TANЈUG

Lavrov je poslije sastanka sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare da je u razgovoru velika pažnja bila posvećena pitanju Kosova i Metohije, prenosi "Sputnjik".

On je istakao da se Albanci na Kosovu i Metohiji ne pridržavaju dogovora koji je postignut sa Beogradom i poručio da se Rusija zalaže za potpunu primjenu Rezolucije 1244 Savjeta bezbjednosti UN.

"Rusija se apsolutno zalaže za potpunu implementaciju rezolucije 1244. Podržavamo sve aktivnosti koje sprovodi Beograd kako bi se realizovao taj međunarodni dokument", naveo je Lavrov.

Govoreći o pregovorima Beograda i Prištine, Lavrov je naveo da srpski zvaničnici imaju konstruktivan pristup, ali da se to ne može reći za drugu stranu.

Kada je riječ o vojnotehničkoj saradnji Rusije i Srbije, Lavrov ističe da su veze dvije zemlje po tom pitanju izuzetno jake.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se očekuje da Putin u novembru doputuje u Srbiju.