latinica  ћирилица
21/08/2018 |  15:36 ⇒ 19:48 | Autor: RTRS

Reagovanja na izjavu Branislava Borenovića

Predsjednik Udruženja "Veterani Republike Srpske" Duško Vukotić smatra da, poslije izjave predsjednika PDP-a Branislava Borenovića "da od slučaja Davida Dragičevića zavisi i sudbina Republike Srpske", niko više nema razloga da sumnja da su događaji na Trgu Krajine u Banjaluci očigledan politički projekat.

"Poslije ovakve izjave gospodina Borenovića Republika Srpska kao ozbiljan institucionalni entitet ne smije više da se bruka i mora naći odgovor na ove događaje", rekao je Vukotić Srni.

Komentarišući Borenovićev stav, Vukotić je istakao da nijedan pojedinac ne može biti važniji od Republike i da od nje nije bio važniji nijedan poginuli borac Vojske Republike Srpske.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da su republičke institucije spremne da raspišu novčanu nagradu za one koji dostave informacije o stradanju Davida Dragičevića, ukoliko bi to pomoglo da taj slučaj bude riješen.

Predsjednik Udruženja porodica nestalih lica Sarajevsko-romanijske regije Milan Mandić upitao je predsjednika PDP-a Branislava Borenovića "od čega zavisi postojanje takozvane BiH koja je nastala na genocidu nad srpskim narodom, ako sudbina Republike Srpske zavisi od slučaja nesrećno stradalog mladića Davida Dragičevića".

On je kao čistu glupost ocijenio izjavu predsjednika PDP-a Branislava Borenovića "da od slučaja Davida Dragičevića zavisi i sudbina Republike Srpske".

Predsjednik Boračke organizacije opštine Pale Mihajlo Parađina smatra da je očigledno da je "slučaj Dragičević" već odavno poprimio političke konotacije i da ga neki ljudi zloupotrebljavaju praveći kratkoročni politički profit, što ne može da im služi na čast.