latinica  ћирилица
21/08/2018 |  21:35 ⇒ 21:58 | Autor: SRNA

U Bijeljini obilježeno 25 godina Socijalističke partije

Socijalistička partija u Republici Srpskoj obilježava 25 godina postojanja i jedna je od najstarijih stranaka u političkom životu Srpske koja se kontinurano bori za ravnopravnije i humanije društvo, izjavio je večeras na svečanosti u Bijeljini predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Dalibor Stević.
Socijalistička partija  - Gradski odbor Bijeljina - Foto: RTRS
Socijalistička partija - Gradski odbor BijeljinaFoto: RTRS

Stević je istakao da je partija formirana u najtežim vremenima kada je njenim osnivačima bukvalno život bio ugrožen, ali su oni imali hrabrost i viziju da pokažu da se može drugačije razmišljati i praviti odnose u društvu.

"Društvu treba prava partija ljevice, a to je SP", ocijenio je on i dodao da društvu nije potrebno podgrijavanje konflikata, ni svađe, nego unapređenje ekonomije i životnog standarda.

Proslavi jubileja u stranačkim prostorijama prisustvovali su osnivači SP, od kojih su neki sada članovi drugih političkih stranaka.

"SP je bila temelj za sve druge političke subjekte i naša vrata su uvijek otvorena za sve koji su iz nje potekli, kao i za mlade članove", poručio je Stević.

Prema njegovim riječima, socijalisti su ponosni i na brojnost mladih ljudi u svojoj stranci.