latinica  ћирилица
22/08/2018 |  18:49 ⇒ 20:06 | Autor: RTRS

U Derventi svečano otvoren 13. Sajam privrede i turizma

U Derventi je svečano otvoren 13. Sajam privrede i turizma koji je okupio više od 130 izlagača iz Srpske, Federacije BiH, Srbije i Hrvatske.

Sajam je dio Derventskog vašara koji se ove godine održava 167. put, a pokrovitelj je Vlada Republike Srpske. Otvaranju sajma prisustvovao je i predsjednik Milorad Dodik.

Sajam je prilika da privrednici predstave svoje usluge i proizvode, ali i razmijene iskustva. Profit koji kasnije ostvare, ipak je najvažniji. 

Sajam je okupio velika proizvodna preduzeća, male privrednike i zanatlije.

Otvarajući sajam predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, rekao je da je Derventa svojom privredom kod investitora stvorila veliko povjerenje i čini značajan udio u ukupnom rastu industijske proizvodnje.

"Želim da budete još bolji. Derventa zaslužuje svu pažnju Republike i mi smo radili na mnogim zajedničkim projektima. Derventa nije više porušen i stradalački grad, nego grad razvoja", rekao je Dodik novinarima.

Svečanom otvaranju prisustvovali su ministri u Srpske, načelnici susjednih opština, brojni predstavnici privrede i građani. Sajam se zatvara u petak.