latinica  ћирилица
05/09/2018 |  16:05 ⇒ 11/09/2018 | 13:16 | Autor: RTRS

Sve spremno za "Srpska open"

Organizaciono, sve je spremno za početak ATP čelendžera Srpska open, a konačan sastav igrača biće poznat poslije kvalifikacija, ali i potvrde iz ATP o tome ko će se sigurno pojaviti na turniru u Banjaluci.

Organizacioni odbor turnira, ali i teniski klub Mladost kao organizator preduzeli su sve mjere da turnir bude tehnički besprekorno organizovan i svi koji budu učesnici imaće mogućnosti da sav svoj potencijal pokažu u punom obimu.

Ovo je 17. ATP čelendžer u Banjaluci i poslije Umaga, svakako najjači turnir u regionu. Uz velike napore ljudi iz kluba, turnir od ove godine nosi naziv "Srpska open".

- Ponosni smo što ove godine turnir nosi naziv "Open Srpska", i što imamo Otvoreno prvenstvo Srpske, poput nekih velikih država. Bićemo dobri domaćini Tipsareviću, Belučiju...i svim ljudima koji posjete Banjaluku i Republiku Srpsku u, nadam se, sunčanih 10 dana. Dok je "Srpska open" u našem fokusu, u isto vrijeme igraju se čelendžeri u Šangaju i Istanbulu, ali sa mnogo manjim nagradnim fondom, što samo pokazuje koliki smo svi zajedno napravili iskorak - istakao je Draško Milinović, predsjednik Organizacionog odbora turnira.

U odnosu na prošlu godinu, organizatori turnira povećali su nagradni fond, što je svakako, pored činjenice da pobjednik dobija 100 bodova, na turnir privuklo i velika teniska imena poput Јanka Tipsarevića i Tomaša Belučija.

- Tipsarević u Banjaluku stiže već u subotu i tu će trenirai i spremati se za svoje mečeve. Želja je da povratak u teniski svjetski vrh bude baš na "Srpska openu". Tu je i Marko Miladinović, nova teniska nada iz Srbije, kojem bi ovaj turnir trebao biti odskočna daska u karijeri. Napravili smo rekonstrukciju Centralnog i terena broj 1, i do subote će sve biti spremno za kvalifikacije, a ponosni smo i na činjenicu da je 90 odsto sudija iz Banjaluke - istakao je Siniša Simeunović, direktor TK Mladost.

Konačan spisak učesnika znaće se po završetku kvalifikacija koje su na programu u subotu i nedjelju, ali i potvrde od strane ATP. Najavljeni DŽej Klark neće učestvovati jer će u tom periodu biti u sastavu Dejvis kup reprezentacije Velike Britanije. Јoš je neizvjesno hoće li se u Banjaluci pojaviti Laslo Đere i Peđa Krstin, koji su na spisku reprezentacije Srbije.

- Ovo je po kvalitetu savršen turnir. Do sada smo uvijek imali 2-3 igrača ispod 100. pozicije na ATP listi, sada ih nemamo, ali imamo velika imena poput Tipsarevića i Belučija, potom Pabla Anduhara, ili nama svima dobro poznatog Danijela Himena Travara. Po rangu, možda i nije tako jak, ali po imenima imamo zaista na šta biti ponosni - istakla je Lana Popović, direktorka turnira.

ATP čelendžer "Srpska open" igra se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Vlade Srpske i resornog ministarstva te grada Banjaluke. Veliku pomoć u orgnaizaciji turnira pružili su i generalni sponzor Prointer, zatim M:tel, Lanako, Elektorprivreda.

Turnir se održava od 10. do 16. ovog mjeseca, a na našem programu direktno prenosimo oba polufinala 15, te finalni meč 16. septembra.