latinica  ћирилица
07/09/2018 |  18:04 ⇒ 08/09/2018 | 08:25 | Autor: SRNA

Cvijanović: Zadovoljstvo što su Banjaluka i Srpska domaćini utakmice protiv Bugarske

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da joj je zadovoljstvo što su Banjaluka i Republika Srpska domaćini prijateljske utakmice između ženskih odbojkaških reprezentacija Srbije i Bugarske.

"Ovdje su zajedno domaćini i Republika Srpska i Srbija. Drago mi je što je na utakmicu došlo puno ljudi da bodre odbojkašice. Posebno mi je drago da je Banjaluka centar ovakvih aktivnosti", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci prije utakmice.

Ona je zaključila da je svaka prilika da se okupe zvaničnici i prijatelji Srpske i Srbije poseban dan za Republiku Srpsku, pa će tako biti i ovo uspješan dan i za Srpsku i za Srbiju.

Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da je u Banjaluku došla da bodri reprezentaciju Srbije koje je imala i pripreme u Republici Srpskoj.

Ona je podsjetila da je ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić danas dijelio sportske rekvizite u školama u Banjaluci, te večerašnja utakmica predstavlja odličan završetak još jednog divnog dana za Srbiju i Republiku Srpsku.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je Banjaluci drago što je danas ugostila reprezentaciju i premijera Srbije.

Prijateljskoj utakmici prisustvovali su i ministri u Vladi Srpske, ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić, sportski radnici, te druge ugledne ličnosti.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik primio je danas žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije.

Utakmica se igra pod pokroviteljstvom predsjednika Srpske i generalna je proba odbojkašicama Srbije uoči predstojećeg Svjetskog prvenstva u Јapanu.