latinica  ћирилица
08/09/2018 |  12:52 ⇒ 13:05 | Autor: RTRS

Foča: Izložba umjetnika Bojana Vidovića

U Foči je u toku izložba samostalnog umjetnika Bojana Vidovića pod nazivom "Vizija". Ljubitelji umjetnosti mogu da vide inspirativne slike, koje je ovaj akademski umjetnik stvarao u dvogodišnjem ciklusu.

Za umjetnika oblici ljudskog tijela služe da izraze različite strasti duše i da ispolje ono što se događa u umu, baš kao što pismo služi da formira riječi i izrazi naše misli – kaže Bojan Vidović.

"Vizija" je projekcija mašte i osjećanja na osnovu skiciranog u knjizi, koje je prenio na veliko platno.

"Јa sam grafički dizajner, pa nekako i kroz ilustraciju koju modifikujem kroz sliku, tako nastaje i taj apstraktni stil", navodi autor izložbe.

Vidović se školovao na Fakultretu lijepih umjetnosti u Beogradu. Učestvovao je na više od 30 izložbi i takmičenja. Kritika ocjenjuje da njeguje moderan pristup umjetnosti.

"Ovo je jedan jako lijep događaj u našoj zemlji, gdje možemo da vidimo da umjetnici imaju potrebu da se izraze. Mi smo ovdje usamljeni, nemamo priliku da se iskažemo, ne pripadamo ni Sarajevu ni Banjaluci", ističe akademska slikarka Danijela Novaković.

Snežana Kunarac, direktorka Muzeja "Stara Hercegovina" u Foči, naglasila je da je Vidović izlagao širom Kanade, Srbije i Crne Gore, te da je ovom muzeju poklonio sliku nekad ranije.

Izložba je otvorena u galeriji Muzeja "Stara Hercegovina" u Foči do 20. septembra.