latinica  ћирилица
09/09/2018 |  08:04 ⇒ 10:54 | Autor: SRNA

Cvijanovićeva na svečanoj sjednici skupštine opštine Stanari

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovaće danas obilježavanju Dana opštine Stanari.
Stanari - Foto: RTRS
StanariFoto: RTRS

Dan opštine biće obilježen svečanom sjednicom Skupštine opštine i polaganjem vijenaca na spomen-obilježjima u svim mjesnim zajednicama ove opštine.

Skupština opštine Stanari je na sjednici 27. avgusta odlučila da predsjedniku Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović dodijeli Povelju počasnog građanina sa zlatnim grbom opštine za izuzetan doprinos uspostavljanju i razvoju ove lokalne zajednice.

Narodna skupština Republike Srpske je na posebnoj sjednici 9. septembra 2014. godine usvojila Zakon o osnivanju opštine Stanari kojim se uređuje osnivanje, područje, nadležnosti, organi, njihov izbor i finansiranje ove opštine.

U Stanarima je u petak, 7. septembra, organizovan okrugli sto "Stanari opštinski centar-grad u nastajanju" na kojem su predstavnicima lokalne uprave predočeni pravci djelovanja kod donošenja Regulacionog plana "Stanari centar", prema iskustvu grada Velenja iz Slovenije.

Načelnik opštine Stanari Dušan Panić izjavio je da su u ovoj opštini u protekle tri godine stvoreni preduslovi da njen centar postane urbanistički moderan, da svim elementima zadovolji društvene potrebe, te da sistem gradnje bude ekološki i energetski prihvatljiv.