latinica  ћирилица
09/09/2018 |  13:15 ⇒ 13:16 | Autor: SRNA

Brnabić: Albanci neozbiljni, nepredvidivi i ne poštuju dogovore

Premijer Srbije Ana Brnabić rekla je da dešavanja na Kosovu i Metohiji povodom posjete predsjednika Aleksandra Vučića pokazuju da su Albanci neozbiljni, neodgovorni, nepredvidivi i da ne poštuju dogovore.
Ana Brnabić - Foto: SRNA
Ana BrnabićFoto: SRNA

"Ovo što se dogodilo pokazuje kompleksnost i osetljivost situacije na Kosovu i Metohiji i potvrđuje navode da su politički predstavnici Albanac nepouzdani i nespremni da ispune dogovore", rekla je Brnabićeva za Televiziju "Pink".

Ona je istakla da je ovo što se dogodilo još nevjerovatnije kada se ima u vidu da je Vučić poslao samo poruke mira, stabilnosti i budućnosti i za Srbe i za Albance.

Brnabićeva je ukazala da je očigledno da albanskim političarima stabilnost nije u interesu.

"Oni su karijeru izgradili u ratu i ne znaju da se ponašaju u miru", rekla je Brnabićeva i dodala da prati situaciju zajedno sa svojim timom i da su "u pripravnost".

Bivši pripadnici terorističke OVK jutros su blokirali puteve prema selu Banje u naselju Srbija, južno od Ibra, koje je tokom boravka na Kosovu i Metohiji trebalo da posjeti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vlada privremenih institucija u Prištini jutros je otkazala Vučićevu posjetu selu Banje iz bezbjednosnih razloga, ali je predsjednik Srbije, uprkos takvoj odluci krenuo makadamskim putem.

Konvoj u kojem je bio predsjednik Srbije zaustavio je KPS u selu Ugljare, a nakon toga se vratio prema Kosovskoj Mitrovici.