latinica  ћирилица
09/09/2018 |  16:07 | Autor: SRNA

Vučićev govor pobijedio mržnju i blokadu

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji ocijenilo je da je današnji govor predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Kosovskoj Mitrovici pobijedio mržnju i blokadu.
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - Foto: Screenshot
Predsjednik Srbije Aleksandar VučićFoto: Screenshot

Ovo udruženje je najoštrije osudilo blokadu bivših pripadnika terorističke OVK i sprečavanje da Vučić obiđe Srbe u enklavama na Kosovu i Metohiji.

"Tu blokadu zločinci su postavili 2008. godine, kada su samoproglasili lažnu državu Kosovo i time sprečavaju povratak Srba na svoja vekovna ognjišta i zgarišta", naveli su u Udruženju porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji.

Iz Udruženja napominju da će za njih Hašim Tači, Ramuš Haradinaj, Kadri Veselji, Fatmir Ljimaj uvijek biti dokazani, nekažnjeni zločinci i da se ne smije dozvoliti da oni budu potpisnici pravno obavezujućeg sporazuma Srbije i takozvanog Kosova.

"Potpise koje na tom sporazumu možemo prihvatiti su potpisi poštenih Albanaca koji ne prijete oružjem i silom", ističu u Udruženju.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Kosovskoj Mitrovici da će država Srbija uvijek biti uz svoj narod na Kosovu i Metohiji i da se neće dvoumiti ni sekunde ukoliko Srbi budu napadnuti.

"Ostali ste ovdje vi najjači i najhrabriji. Na zaboravite da nas je početkom devedesetih bilo tri puta više na Kosovu i Metohiji. Zato danas ne pjevam borbene pjesme i neću da vas huškam. Nećemo dozvoliti da neko koristi municiju i oružje protiv vas", istakao je, između ostalog, predsjednik Srbije.

On je poručio građanima da za njih želi da osvoji sva ona prava koja im pripadaju i koja su dio onoga što se zove civilizovan svijet, a da će, kada bude imao šta da kaže, to reći u Mitrovici i Gračanici, a ne u Beogradu ni u Briselu.

"Rješenje, ponavljam, nije ni na vidiku, ali se nadam i Bogu molim da ga makar neko u narednih deset ili dvadeset godina postigne. Sve drugo značilo bi kraj našeg postojanja na Kosovu i Metohiji", naglasio je Vučić.