latinica  ћирилица
09/09/2018 |  17:34 | Autor: SRNA

Dodik: Srpska glavno mjesto za donošenje političkih odluka u BiH

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Čelincu da je Republika Srpska glavno mjesto za donošenje političkih odluka u BiH.
SNSD - Cvijanović i Dodik - Foto: RTRS
SNSD - Cvijanović i DodikFoto: RTRS

Dodik je rekao da su oni koji trenutno odlučuju u Sarajevu ovaj grad nametnuli srpskom narodu kao glavno mjesto odlučivanja, a napustili Banjaluku, što mora da bude promijenjeno.

"Mi ćemo pokazati kako se radi", rekao je Dodik na centralnoj tribini SNSD-a u Čelincu.

Dodik, koji je kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, rekao je da u Sarajevo ide jer tamo treba dodatna snaga.

"Tamo ću braniti Republiku Srpsku, jer je tamo u protekle četiri godine izgubila na značaju, odnosno nije bila postavljena na mjesto koje joj i pripada", rekao je Dodik.

On je naveo da se "izdaja Mladena Ivanića i SDS-a na niovu BiH ogleda u tome što nisu svakog dana bili stražari za Republiku Srpsku".

"Izdaja je kada se predate i kada odustanete i predate interes naroda", ocijenio je Dodik i dodao da je zbog toga važno da na predstojećim izborima pobijedi SNSD-a i njeni kandidati "pod zastavom Srpske".

Dodik je ubijeđen u izbornu pobjedu SNSD-a na svim niovima i da će novi predsjednik Republike Srpske biti Željka Cvijanović.

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanovićeva ocijenila je da je Dodik čovjek koji će štititi interese Republike Srpske na niovu BiH i koji će zaustaviti "veliku izdaju koju tamo prave Mladen Ivanić zajedno sa svojim `cirkus ministrima`".

Ona je rekla da je ubijeđena u izbornu pobjedu SNSD-a na svim niovima, te navela da su predsjednik Republike Srpske, Narodna skupština, Vlada, sve lokalne zajednice i SNSD protekle godine radili zajedno kao tim i da su Srpska i njene institucije stabilne.

"Moramo biti ponosni kao SNSD što smo povećali plate, penzije, uveli nova socijalna davanja, povećali izdvajanja za poljoprivredu i što gradimo velike infrastrukturne projekte po cijeloj Republici Srpskoj, jer svaki kilometar puta predstavlja pobjedu za Srpsku", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je poručila da SNSD ide dalje da pobjeđuje za Republiku Srpsku, jer to najbolje radi.

Nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici tri Nikola Špirić rekao je da je ubijeđen u veliku izbornu pobjedu SNSD-a na predstojećim izborima.

"Pod zastavom Republike Srpske pravimo korak ka najvažnijoj pobjedi SNSD-a od Dejtona do danas", istakao je Špirić.

On je pozvao građane Čelinca da glasaju za Željku Cvijanović za predsjednika Republike Srpske, koja je pokazala veliko znanje u vođenju Vlade Republike Srpske, kada su povećane penzije, plate, socijalna davanja i pokrenuti i realizovani mnogi infrastrukturni projekti.

Nosilac liste SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH Nebojša Radmanović poručio je da je potrebno da se svi kandidati SNSD-a u Sarajevu bore za poziciju Republike Srpske do posljednjeg daha.

Kandidat SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da je kao Čelničanin ponosan što je danas, zahvaljujući sredstvima vlada Republike Srpske i Srbije, položen kamen temeljac za izgradnju novog gradskog mosta u Čelincu koji na taj način povezuje Srpsku i Srbiju.