latinica  ћирилица
10/09/2018 |  12:29 ⇒ 19:56 | Autor: RTRS

Cvijanović uručila uvjerenja najboljim studentima drugog i trećeg ciklusa (FOTO)

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović prisustuvovala je osmom Forumu stipendista Fonda "Dr Milan Јelić".

Od 2007. godine stipendirano više od 2.000 studenata prvog, drugog i trećeg ciklusa studija.

Premijerka Cvijanović uručila je uvjerenja najboljim studentima drugog i trećeg ciklusa studija u akademskoj 2017/2018.godini.

Vlada Republike Srpske, od 2007. godine, kroz Fond "Dr Milan Јelić" izdvojila je oko 10 miliona KM za stipendendiranje studenata koji se skoluju na fakultetima u Republici Srpskoj i inostranstvu.

Predsjednik Vlade Repubike Srpske Željka Cvijanović poručila je danas stipendistima Fonda "Dr Milan Јelić" da je znanje najjače oružje koje će im uvijek ostati i koje im niko ne može uzeti.

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo što je sa uspjehom održan sistem stipendiranja mladih, koji je uspostavljen prije 11 godina, pa čak i tokom velike krize i u vremenima koja su finansijski bila teška i složena.

"Rezultat toga je da se možemo pohvaliti da imamo više od dvije hiljade stipendista, te da smo u ovu svrhu uložili više od 10 miliona KM, kao i da imamo tijesnu vezu između institucija i ljudi koji su pohađali ili završili određene studijeske programe", rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon Foruma.

Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da se Forum stipendista Fonda "Dr Milan Јelić" održava tradicionalno u septembru, kako bi se promovisali najtalentovaniji i najizvrsniji u Republici Srpskoj.

"Ovog puta smo na Forum pozvali i predstavnike poslovne zajednice, ne samo iz javnih institucija, nego i iz privatnih kompanija, sa ciljem da napravimo fuziju između naših stipendista i poslodavaca, kako bismo unaprijedili rad i jednih i drugih", rekao je Šeranić.

Cvijanović sa stipendistima "Dr Milan Јelić"

Cvijanović sa stipendistima "Dr Milan Јelić"

Premijerki dodijeljena plaketa za izuzetan doprinos u ostvarivanju ciljeva i očuvanju vizije Fonda

Forum