latinica  ћирилица
10/09/2018 |  14:55 | Autor: SRNA

Đurić: Osuda odluke Prištine da zabrani ulaz na Kosmet humanitarcu Gujonu

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić osudio je privođenje francuskog humanitarca Arnoa Gujona, kojem je, nakon višegodišnjeg uspješnog filantropskog rada i pomoći srpskom narodu, Priština zabranila ulazak na Kosovo i Metohiju.
Marko Đurić - Foto: RTRS
Marko ĐurićFoto: RTRS

"Јedini greh Gujona je to što pomaže Srbima i što uspešno svetom pronosi istinu o stradanjima i obespravljenosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a njegovo zadržavanje na administrativnom prelazu Merdare je upravo dokaz suštinske antisrpske prirode pojedinih struktura moći u Prištini", istakao je Đurić u saopštenju.

Đurić je ocijenio da je, time što je Gujonu zabranila slobodno kretanje Kosovom i Metohijom i obavljanje filantropskog rada, Priština pogazila elementarna načela humanosti na kojima počiva civilizovan svijet.

"Albanskom narodu nije strana humanost, međutim pojedine zločinačke strukture u Prištini ne znaju za humanost ili barem misle da Srbi imaju manja prava od ostalih ljudskih bića", naveo je Đurić.

Prema njegovim riječima, "današnja suluda odluka da se Gujonu praktično zabrani rad potpuno razotkriva šovinističku prirodu dijela vladajućih struktura u Prištini".

Đurić je istakao da međunarodna zajednica mora da bude alarmirana ovakvim pozivom na uzbunu, jer sljedeći korak može biti samo zatvaranje Srba u geta i njihovo formalno stavljanje u rang bića drugog reda.