latinica  ћирилица
10/09/2018 |  15:47 ⇒ 17:52 | Autor: RTRS

Vodovod Prijedor uveo novi način očitavanja vodomjera

Vodovod Prijedor uveo je novi način očitavanja vodomjera. Umjesto dosadašnjeg očitavanje svakog mjeseca, ono će biti rađeno svakog drugog mjeseca. U tom preduzeću kažu da će na taj način smanjiti broj radnika.

Prijedorski vodovod trenutno ima preko 22.500 korisnika od kojih 86 odsto koristi vodomjer za mjerenje potrošnje vode, dok ostali plaćaju paušalno na osnovu broja članova domaćinstva. Prijedorčani smatraju da novim načinom očitavanja nisu na gubitku.

"Mislim da je to u redu. Isto mi je jel' jedan mjesec ili u dva mjeseca, to je isto", komentarišu Prijedorčani.

Iako će se očitavanje vodomjera vršiti svaki drugi mjesec, računi će dolaziti na mjesečnoj bazi.

"Računi će dolaziti mjesečno, s tim da u mjesecu gdje se ne vrši očitanje, fakturisaće se šestomjesečni prosjek", kaže Aleksandra Pašalić, izvršni direktor za ekonmske poslove Vodovoda Prijedor.

Vodovod Prijedor provodi Projekat ekološkog i ekonomskog upravljanja u okviru kojeg moraju smanjiti broj radnika. Zbog toga smanjuju broj inkasanata, pa se očitanje vodomjera vrši na dvomjesečnoj bazi.

"Ne smijemo zapošljavati nove radnike, samo one neophodne kadrove i s tim u skladu je došlo do reorganizacije službe naplate trenutno. Znači, sa 108 smanjujemo broj radnika na 97. To nam je prevashodni cilj za naredni period u narednih šest godina", navodi Pašalićeva.

U prijedorskom Vodovodu ističu da u budućnosti namjeravaju da pređu na daljinsko očitavanje vodomjera. Namjera je da se ta mjera prvo sprovede u jednom gradskom naselju, a da se u narednih deset godina uvede i za sve korisnike.