latinica  ћирилица
10/09/2018 |  21:32 ⇒ 11/09/2018 | 10:09 | Autor: RTRS

SAD uvele sankcije Špiriću; "Očajnički potez odlazeće ambasadorke"

Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije Nikoli Špiriću, poslaniku u Predstavničkom domu PS BiH i potpredsjedniku SNDS-a, objavljeno je večeras na zvaničnoj stranici Stejt departmenta.
Nikola Špirić - Foto: RTRS
Nikola ŠpirićFoto: RTRS

Kako se navodi u odluci, Špiriću i članovima njegove porodice zabranjen je ulazak u Sjedinjene Američke Države.

Špirić je za Srnu izjavio da je potpuno jasno da je uvođenje sankcija njemu i članovima njegove porodice frustracija odlazeće ambasadorke SAD u BiH Morin Kormak koja je 28 dana pred izbore "povukla posljednji potez očajnika da pomogne svojim marionetskim poslušnicima sa sarajevske sećije, Savezu za promjene".

- Naravno da se nemam zbog čega osjećati krivim u bilo kom smislu, jer sam za 40 godina koliko se bavim politikom uvijek račune polagao svom narodu i uvijek bio na raspolaganju svim istražnim i pravosudnim institucijama u svojoj zemlji. Prije mogu reći da sam ponosan, jer je i ovim pokazano koliko smetam svima onima koji žele loše mojoj Republici Srpskoj i mom srpskom narodu - naglasio je Špirić.

- Žalim samo zbog toga što u mojoj Republici Srpskoj žive i čak pretenduju na vršenje vlasti ljudi koji ne prezaju ni od čega i koji su zbog njihovih sitnih interesa u sve ovo uključili i moju porodicu i moju djecu. Ipak, to mi samo dodatno učvršćuje uvjerenje da takvi ne smiju nikada pobijediti, ali me i ohrabruje da sa svojim SNSD-om još predanije krenem u ubjedljivu izbornu pobjedu - rekao je Špirić za Srnu.