latinica  ћирилица
11/09/2018 |  11:52 ⇒ 13:27 | Autor: RTRS

Opština Čelinac: Osuda ponašanja Draška Stanivukovića

Opština Čelinac osudila je ponašanje kandidata PDP-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draška Stanivukovića na ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju mosta u ovoj lokalnoj zajednici, te ocijenila da je Stanivuković pokazao elementarnu nekulturu i nepoštovanje građana i institucija - opštine Čelinac, Vlade i predsjednika Republike Srpske.
Čelinac (Foto:frontal.ba) -
Čelinac (Foto:frontal.ba)

Iz opštine Čelinac je saopšteno da je izgradnja gradskog mosta za ovu opštinu jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata, te da su građani Čelinca, bez obzira na političko opredjeljenje, veoma zadovoljni zbog početka izgradnje novog mosta koji će opasnost od poplava svesti na minimum.

U saopštenju se ističe da je Stanivuković na skup došao sa očiglednom namjerom da provocira predstavnike Republike – predsjednika i premijera, kao i predstavnike opštine i građane prisutne na ovoj svečanosti.

"Za vrijeme govora predsjednika Srpske Milorada Dodika, Stanivuković je sve vrijeme dobacivao, a to su mogli da vide i čuju prisutni građani. Takođe, svi građani koji su prisustvovali ovom skupu, mogu da posvjedoče da nikakvog napada predsjednika Milorada Dodika na Draška Stanivukovića nije bilo", tvrde iz opštine Čelinac.

Iz ove lokalne zajednice napominju da je u poplavama 2014. godine više od hiljadu domaćinstava poplavljeno, da danima nije bilo pitke vode niti električne energije, te da u njihovoj arhivi ne postoji pisani trag, niti mogu da se prisjete da je Stanivuković tada na bilo koji način pomogao opštini i građanima da prevaziđu dugogodišnji problem poplava.