latinica  ћирилица
11/09/2018 |  16:24 | Autor: SRNA

Vučić: Potrebna jača saradnja srpske policije i Interpola

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ukazao je danas na sastanku sa predsjednikom Međunarodne organizacije kriminalističke policije /Interpol/ Mengom Hongvejom potrebu za jačanjem saradnje srpske policije i Interpola kako bi se zajednički suprotstavili aktuelnim globalnim izazovima.
Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

Vučić je izrazio zahvalnost što Interpol poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, saopšteno je iz Službe predsjednika Srbije za odnose sa javnošću.

On je istakao da se, kroz razmjenu informacija i iskustava, jača efikasnost Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala i drugih bezbjednosnih rizika, poput sajber-kriminala i drugih zloupotreba informacionih tehnologija.

Vučić je u razgovoru sa Mengom, koji je i zamjenik kineskog ministra javne bezbjednosti, istakao spremnost Srbije za jačanje policijske saradnje sa Kinom.

Meng je rekao je da je Interpol spreman za jačanje saradnje sa Srbijom i njenih bezbjednosnih kapaciteta, posebno ključne uloge Srbije u regionu, te da očekuje sugestije za budući razvoj Interpola.