latinica  ћирилица
11/09/2018 |  18:25 | Autor: SRNA

Šeranić: Aktivno radimo na ostvarivanju ciljeva održivog razvoja

Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Alen Šeranić poručio je danas u Banjaluci na otvaranju konferencije o temi "Ciljevi održivog razvoja" da je Vlada Srpske imenovala radnu grupu i aktivno radi na ostvarenju ovog plana.
Alen Šeranić - Foto: RTRS
Alen ŠeranićFoto: RTRS

On je istakao da je Vlada Srpske u potpunosti posvećena saradnji sa UN i primjeni Agende 2030, saopšteno je iz Ministarstva.

Pomoćnik ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Nemanja Kovačević rekao je tokom prezentacije "Zašto su `Ciljevi održivog razvoja` važni za Republiku Srpsku?" da će uskoro biti usvojen akcioni plan za sporvođenje ovih ciljeva, kao i da se očekuje uključivanje akademske zajednice i nevladinog sektora na realizaciji.

Kovačević je učesnike ovog skupa upoznao o dosadašnjim aktivnostima koje su sprovedene.

Prezentacije su održali i rezidentni koordinator UN u BiH Sezin Sinanoglu, savjetnik iz Ministarstva inostranih poslova BiH Miloš Prica i šef kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije u BiH Viktor Olsavski.

Nakon prezentacije održan je i četvrti sastanak Radne grupe za planiranje primjene "Ciljeva održivog razvoja".

Sinanoglu je rekla da je današnji sastanak Radne grupe koju čine predstavnici institucija svih nivoa izuzetno značajan kako bi se nastavio rad na ostvarenju "Ciljeva održivog razvoja".

"Ovo je ujedno izuzetna prilika da učimo jedni od drugih i zajedno osiguramo punu primjenu ovih ciljeva kroz buduće akcione planove", rekla je Sinanoglu, zahvaljujući se domaćinu skupa, kao i Vladi Švedske koja finansira program podrške pripreme za primjeni Ciljeva održivog razvoja i angažovanje privatnog sektora.