latinica  ћирилица
11/09/2018 |  22:55 | Autor: RTRS

Simfonijski orkestar RTS-a oduševio bijeljinsku publiku

Simfonijski orkestar Radio-televizije Srbije pod dirigentskom palicom Bojana Suđića u Etno selu Stanišići održao je koncert pod naziovom "Filmska čarolija". Publika je mogla čuti numere iz filmova "Gospodar prstenova", "Pirati sa Kariba" i "Hari Poter". Organizator koncerta je Udruženje građana "Muzički umjetnici Semberije".
Simfonijski orkestar RTS-a - Foto: RTRS
Simfonijski orkestar RTS-aFoto: RTRS

Simfonisjki orkestar Radio-televizije Srbije prošle godine proslavio je 80 godina postojanja, a u ovom ansamblu kontinuirano nastupa 80 muzičara. Njihov projekat "Filmska čarolija", koji je već nekoliko puta izveden u gradovima Srbije, naišao je na veliko odobravanje publike.

- To je projekat koji je na tragu onoga što se u svijetu dešava, a to je pokušaj da se umjetnička muzika što komunikativnije predstavi publici - rekao je Bojan Suđić, dirigent ovog orkestra.

Vođeni pozitivnim utiscima publike s prošlogodišnjeg koncerta Banjalučke filharmonije, Udruženje "Muzički umjetnici Semberije" je svom gradu priredilo još jedan muzički spektakl.

- Kolege iz Udruženja i ja možemo da budemo ponosni na sve. Ovo je jedan istorijski događaj za Bijeljinu, a mogu da kažem i za Republiku Srpsku, jer okrestar RTS-a nikada nije u punom sastavu svirao u Srpskoj - kaže Siniša Pajić, predsjednik Udruženja.

Nastup jednog od najeminentnijih muzičkih ansambala u regionu podržala je i kompanija Tehnički remont Bratunac i Gradska uprava Bijeljine.

Slaven Ristić, direktor TRB, rekao je da Bijeljina zaslužuje više kulturnih dešavanja, te da će ova kompanija nastaviti da podržava ovakve događaje.

Gradski menadžer Miloš Stevanović istakao je da je Bijeljina grad kulture.

"Filmska čarolija" govori o imaginarnom filmskom svijetu, kroz savremenu muzika pomjera granice. Bijeljinska publika oduševljeno je prihvatila ovaj koncert uz poruku da ovakvih događaja treba da bude još više.