latinica  ћирилица
12/09/2018 |  12:11 ⇒ 12:17 | Autor: SRNA

Koz. Dubica: Na "Voće festu" 26 izlagača

Na centralnom gradskom trgu u Kozarskoj Dubici danas je održana privredno-turistička manifestacija "Voće fest", na kojoj je voće i prerađevine od voća izložilo 26 proizvođača.
“Voće fest” (Foto: rtv-kd.com) -
“Voće fest” (Foto: rtv-kd.com)

U prisustvu brojnih građana, manifestaciju je otvorio načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić, koji je istakao da je cilj "Voće festa" promocija ove opštine, voća i proizvoda od voća.

"Posebno mi je drago što ovo već postaje regionalni susret, jer imamo izlagače iz susjednih opština i Hrvatske, a grad je prepun ljudi. Mislim da će danas doći do dobrog druženja, razmjene iskustava, a sve s ciljem unapređenja i promocije voća i voćarske proizvodnje", rekao je Reljić novinarima.

On je dodao da podsticaje voćarskoj proizvodnji opština isplaćuje u skladu sa finansijskim mogućnostima.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Duško Bodilović istakao je da se manifestacija "Voće fest" održava po deveti put u organizaciji tog opštinskog odjeljenja i Turističke organizacije opštine Kozarska Dubica.

"Prvenstveno se manifestacija organizuje zbog voćara, s obzirom na to da imamo veliki broj voćara i pod zasadima voća negdje oko 500 hektara, ali i zbog zainteresovanosti ostalih manjih proizvođača voćnih rakija, meda i ostalih proizvoda od voća i njih smo uključili u ovu manifestaciju, da i oni izlože svoje proizvode", izjavio je Bodilović.

Predstavnik Turističke organizacije opštine Kozarska Dubica Marko Tankosić rekao je da je za brojne posjetioce manifestacije danas organizovan i kulturno-umjetnički program u kojem nastupaju djeca iz vrtića "Pčelica" i tamburaški orkestar "Nesanica".

"Naš kraj je poznat kao voćarski, te stoga ova manifestacija dodatno dobija na značaju", naglasio je Tankosić.

On je dodao da će tradicionalno, po završetku manifestacije, voće i drugi proizvodi biti donirani vrtiću "Pčelica".