latinica  ћирилица
12/09/2018 |  13:04 ⇒ 21:31 | Autor: RTRS

Radojičić: Saradnja sa Rusijom od izuzetnog značaja

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da predstojeća posjeta ovom gradu ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova ima veliki značaj, jer sa njegovom zemljom Republika Srpska nastoji da održi izuzetno dobre odnose.
Igor Radojičić - Foto: RTRS
Igor RadojičićFoto: RTRS

"Ako dolazi ministar spoljnih poslova jedne od globalnih supersila - Ruske Federacije, sa kojom Republika Srpska nastoji da održava izuzetno dobre odnose, nesumnjivo je da to daje na značaju Srpskoj", rekao je Radojičić novinarima.

On je naveo da same organizacione i logističke pripreme vodi organizacioni odbor koji je na nivou republičkih institucija i da grad Banjaluka učestvuje u njemu.

"Naše obaveze su vezane za logistiku, prije svega, za saobraćaj, za obezbjeđenje i dio komunalnih pitanja, u ovom momentu pripreme teku uredno", rekao je Radojičić.

On je istakao da se dio posla odnosi i na obaveze Srpske pravoslavne crkve, s obzirom na to da je riječ o postavljanju, odnosno osveštanju temelja novog srpsko-ruskog hrama. "U ovom momentu to uredno teče", rekao je Radojičić.

Radojičić je najavio da će sutra u Banjaluku doći gubernator Sankt Peterburga Georgi Poltavčenko, koji je, kako je napomenuo, i ranije dolazio u Banjaluku i koji će u naredna dva dana boraviti u najvećem gradu Srpske.

On je istakao da je riječ o izuzetno važnoj političkoj ličnosti, veoma visokog rejtinga u Rusiji, što je značajna politička poruka za grad Banjaluku i Republiku Srpsku.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov prisustvovaće u Banjaluci u ponedjeljak, 17. septembra, osveštanju temelja srpsko-ruskog hrama i duhovno-kulturnog centra.