latinica  ћирилица
12/09/2018 |  15:24 ⇒ 20:57 | Autor: RTRS

Dodik i Cvijanovićeva sa načelnikom opštine Trnovo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijerka Željka Cvijanović razgovarali su danas u Trnovu sa načelnikom ove opštine Dragomirom Gagovićem.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim pitanjima u ovoj opštini.

Dodik je rekao da će Trnovo dobiti jedno od pet sanitetskih vozila, donaciju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koja će biti predata na korištenje 5. oktobra na otvaranju novog objekta bolnice u Istočnom Sarajevu.

- Ovo je sigurno dobra vijest za stanovnike ove lokalne zajednice - rekao je Dodik i dodao da je na sastanku razgovarano i o tome kako infrastrukturno urediti dio Јahorine, koji pripada Olimpijskom centru, a na teritoriji je Trnova.

Predsjednik Srpske je istakao da sa načelnikom Trnova postoji dobra saradnja i da će tako biti i ubuduće, dodajući da bi bilo potrebno da i ostali u toj lokalnoj zajednici prestanu da nastoje zadovoljiti lične interese na štetu Trnova.

Cvijanovićeva je rekla da je uspjeh zagarantovan, kada postoji dobra saradnja republičkog nivoa i lokalne vlasti.

- Ne smije se zaustaviti razvoj Trnova. Znamo da ima još projekata koji su na čekanju, ali je bitno da smo intervenisali kada je u pitanju asfaltiranje ulica, rekonstrukcija škola i sve što je navedeno kao važno. Siguran sam da će biti bolja perspektiva, vremena su bolja, republički budžet je snažniji i može da podrži lokalne zajednice - istakla je Cvijanovićeva.

Načelnik opštine Dragomir Gagović istakao je da bez podrške Vlade ne bi bilo moguće mnogo toga uraditi i zahvalio predsjedniku i premijerki Srpske na posjeti ovoj opštini.

RTRS/SRNA