latinica  ћирилица
12/09/2018 |  20:35 ⇒ 21:41 | Autor: RTRS

Srpska open- Treći dan takmičenja

Na čelendžeru Srpska open danas su odigrana četiri meča osmine finala. U konkurenciji dublova tandem Martin - Podlipnik prvi je obezbijedio mjesto u polufinalu.

U najzanimljivijem meču dana, drugi nosilac Španac Pablo Anduhar bio je bolji od zemljaka Bernabea Zapata Miralesa sa 2:0. Po setovim a je bilo 6:4, 7:5.

Danijel Himeno Traver, nekada 48. teniser svijeta, koji je trenutno na 158. mjestu ATP liste, opravdao je ulogu favorita u španskom okršaju protiv Rikarda Ohede Lare i plasirao se u četvrtfinale banjalučkog turnira.

Himeno Traver slavio je 2:0 za nešto manje od 90 minuta igre, a po setovima je bilo 6:4, 6:2 .

- Znao sam da ću imati težak posao, jer ja i moj današnji protivnik imamo istog trenera i treniramo zajedno. Iako se dobro poznajemo, uspio sam da ga nadmudrim i pobijedim. Meč je na početku bio neobičan sa dosta oduzimanja servisa na obje strane, ali ja sam se bolje privikao na uslove igre. U drugom setu igrao sam kako znam i mogu i zadovoljan sam - rekao je Himeno Traver.

Ovaj 33-godišnji Španac će u polufinalu igrati protiv 22-godišnjeg Žoana Tatloa. Francuz je sa 6:3, 6:4 pobijedio Bugarina Aleksandra Lazova.

- Ovo je važna pobjeda za mene i drago mi je što sam igrao dobro. Posebno sam bio dobar u važnim poenima, što je još jedan plus. Stigao sam do četvrtfinala i sada više nema lakih protivnika i mečeva. Naredni meč je u petak i imam vremena da se dobro odmorim i pripremim da odigram što bolje - rekao je Tatlo.

Preostala dva para četvrtfinala biće poznati sutra. Program počinje u 11 časova, a parovi su Beluči - Grigelis, Kuzmanov - Đianezi i Londero - Koria.

U četvrtak će biti odigrana i dva meča u konkurenciji dublova.