latinica  ћирилица
13/09/2018 |  08:09 ⇒ 12:35 | Autor: SRNA

Puštanje u rad vještačkog jezera na Ogorjelici, prisustvuje predsjednik Srpske

Na Јahorini će danas zvanično biti pušteno u rad vještačko jezero na Ogorjelici, kapaciteta 75.000 metara kubnih, rekla je Srni izvršni direktor za IT, marketing i prodaju Olimpijskog centra "Јahorina" Iva Ivkić.
Izgradnja vještačkog jezera na Јahorini - Foto: RTRS
Izgradnja vještačkog jezera na ЈahoriniFoto: RTRS

Ivkićeva je istakla da će vještačko jezero ljeti služiti kao turistička atrakcija, dok će zimi biti u funkciji sistema za vještačko osnježavanje.

Puštanju u rad vještačkog jezera, prisustvovaće predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković.

Nakon puštanja u rad vještačkog jezera, predviđena je i posjeta lokaciji, gdje se izvode radovi na sistemu za vještačko osnježavanje.

Povodom puštanja u rad vještačkog jezera i godinu dana rada novog menadžmenta Olimpijskog centra, na platou vrha Poljice u 11.00 časova planirana je konferencija za novinare, kojoj će prisustvovati i ministar Gluhaković, saopšteno je iz Ministarstva.

Novinarima bi trebalo da se obrate direktor Olimpijskog centra Dejan Ljevnaić, predstavnik Nadzornog odbora Ljubomir Mrda, načelnik opštine Pale Boško Јugović, predsjednik Saveza slovenačkih ski-centara Ernest Kovač i predstavnik kompanije "Mercedes" Milorad Ostojić.

Predsjednik Srpske Dodik rekao je tokom prethodnog obilaska lokacije na kojoj se nalazi vještačko jezero, da je u vještačko osnježavanje na Јahorini uloženo 12 miliona KM sredstava Razvojne banke, a da je ukupno investiranje Srpske u tu planinu veće od 50 miliona KM.