latinica  ћирилица
13/09/2018 |  19:28 ⇒ 19:49 | Autor: SRNA

Marković: Bilo bi korisnije da je Ivanić reagovao kada je Erdogan mitingovao

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Milica Marković izjavila je da bi za Republiku Srpsku i Srbe bilo korisnije da je srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić reagovao kada su u Sarajevo dolazili predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan ili drugi turski zvaničnici i održavali predizborne skupove, nego što kritikuje posjetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.
Milica Marković - Foto: blic.rs
Milica MarkovićFoto: blic.rs

"Nismo ga čuli da je tada reagovao, da se odredio prema tome da Turska i turski predsjednik ne treba da vode kampanju u BiH", rekla je Markovićeva Srni.

Ona je ocijenila da je sramna Ivanićeva izjava da će SNSD pokušati predstaviti kao direktnu podršku dolazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića 5. oktobra u Istočno Sarajevo.

"Umjesto da se raduje, njemu je izgleda počelo da smeta što predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dolazi u Republiku Srpsku", kazala je Markovićeva.

Ona je dodala da od oktobra Ivanić neće biti srpski član Predsjedništva, pa se više neće puno pitati za dalje zbližavanje i učvršćivanje veza između Srpske i Srbije, kojih će nakon narednih izbora biti sve više.

Na Ivanićevu izjavu da Srbija ne treba da se miješa u izbore u Republici Srpskoj, Vučić je danas rekao da se lično do sada nije miješao i da ne zna na koga je Ivanić mislio.

On je rekao da nije čuo "Ivanića da je to govorio onima koji su se mešali nekada ranije u izbore u Republici Srpskoj".