latinica  ћирилица
13/09/2018 |  20:11 ⇒ 20:35 | Autor: RTRS

U Banjaluci Evropski balkanski kongres o slušnim implantatima

U Banjaluci se održava Evropski balkanski kongres o slušnim implantatima i upotrebi slušnih aparata visoke tehnologije.

Kongres, koji se bavi teškim oštećenjima sluha spoj je medicine i visoke tehnologije. Među 120 učesnika iz 14 zemalja, je više od 30 specijalista otorinolarinologije iz Srpske. Kod nas je do sada urađeno 60 kohlearnih implantata kod djece i odraslih.

"Napredak je utoliko što smo mi u potpunosti sposobni da otkrijemo problem sluha kod djeteta već sa mjesec dana starosti, što je zaista veoma zahtijevno u medicini. Sposobni smo da ih pripremimo za jednu tako složenu operaciju, sposobni smo da tu operaciju izvršimo u cjelosti samostalno sa našim stručnjacima i da te ljude rehabilitujemo u našim ustanovama", rekla je prof. dr Sanja Špirić, specijalista otorinolaringologije.

Prof. dr. Ranko Škrbić, dekan Medicinskog fakulteta istakao je da je ovo kongres zbog kojeg svi moraju biti srećni i zadovoljni što je došao u Banjaluku.

"Zadovoljni smo što su organizatori uspjeli da sve ove divne profesore, divne ljude sa kojima se druže i s kojima rade na unapređenju, dovedu u Banjaluku i da ovdje na licu mjesta razmijene iskustva sa našim doktorima", naveo je Škrbić.